Debattartikel: Var är SSU när S vill stoppa Nya Karolinska?

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 09.10.42

Idag skriver jag, i min roll som 1:a vice distriktsordförande i MUF Stockholm och ledamot i landstingsfullmäktige (M), i Stockholm Direkt och uppmanar SSU Stockholm att reagera mot Socialdemokraternas oppositionslandstingsråd, Erika Ullberg kring hennes utspel om att bromsa Nya Karolinska sjukhuset.

Ungdomsförbundens roll som politiska och ideologiska vakthundar för moderpartierna är en viktig funktion som vi måste ta på allvar. SSU måste, om de verkligen tycker att välfärdsfrågor är prioriterade, se till att stoppa sin ledare i Stockholm för att möjliggöra att bygget av Nya karolinska blir klart.

Vi stockholmare blir fler och fler – och därför behöver vi mer och bättre sjukvård. Det är på Nya Karolinska vi som är unga idag kommer att få rätt vård i framtiden. Det är dit vi kommer att ta våra barn om de blir akut sjuka, och det är där vi kommer att veta att våra föräldrar får den vård de behöver på ålderns höst. Det är där vi själva kommer att få hjälp om vi någon gång skulle sväva mellan liv och död.

Jag vädjar därför till SSU Stockholm att reagera. Låt detta bli en samling för framtida generationers rätt till en högkvalitativ vård i Stockholm. Ta ert ansvar som politiska vakthundar och kräv att Ullberg börjar ta ansvar för oss unga Stockholmare, våra kommande barn, och våra föräldrar. Kräv av er ledare att hon börjar syssla med politik – inte med käbbel!

Läs artikeln här: http://www.stockholmdirekt.se/debatt/debatt-muf-stockholm-var-ar-ssu-nar-s-vill-stoppa-nya-karolinska/aRKoki!EJy7Yh4vBycUNGUoSrZWEw/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s