Sänkt skatt och högre kvalité – Alliansens budgetförslag i Salem

Pie chart on a stock chart with a budget

Efter ett intensivt och bra budgetarbete har nu Alliansen i Salem tagit fram ett budgetförslag som inte bara satsar på ännu högre kvalité inom välfärden utan som också ger tillbaka till skattebetalarna genom en skattesänkning på 25 öre. Detta kommer att ge en vanligt familj drygt 1500 kronor mer per år och framförallt bromsa de ekonomiska försämringarna dessa annars skulle få på grund av regeringens föreslagna skattehöjningar.

Att Salems kommun toppar inom skola, vård och omsorg inom Södertörn är välkänt och detta fastställdes även på den nyckeltalskonferens som hålls varje år. Det är därför roligt att kunna föreslå nya reformer som fortsätter göra Salems kommun ännu bättre.

Det handlar om att möjliggöra för barn vars föräldrar är arbetssökande eller föräldralediga att få längre vistelsetid på fritids. Vi satsar på att bygga ut två nya klassrum på Rönninge skola, just för att det fria skolvalet gjort att efterfrågan ökat. Därutöver satsar vi på att tillsätta två nya tjänster inom Barn- och utbildning. En handläggare som ska förebygga avhopp inom gymnasiet, som tyvärr är en utmaning där Salems inte är unikt. Att fler går ut gymnasiet med fullständiga betyg är en viktig del i att bryta det nya utanförskapet. Den andra tjänsten är en särskolesamordnare som ska arbeta med att samordna arbetet vad gäller särskolan. Dessa två tjänster kommer självfallet innebära en kvalitetshöjning och möjliggöra för en bättre service inom barn- och utbildning.

För att stärka och utveckla barns läsande satsar vi på ett nytt samarbete mellan Salems bibliotek och skolorna i kommunen. Det handlar om en tätare dialog och att skolorna får ökad möjlighet att besöka biblioteket för att stimulera barnens läsvilja.

En annan viktig satsning är på kulturskolan som får extra pengar till sina musikinstrument. Detta har kulturskolan själva efterfrågat och är ett viktigt steg för att kunna höja kvalitén ytterligare för alla medlemmar som är aktiva i kulturskolan.

Vi renoverar Skogsängsskolans hemkunskapssal och ser över möjligheten för en ny NO-sal i Nytorpsskolan. Köken på Säbyskolan, Skogsängsgården och Toredalsgården kommer under perioden att renoveras.

Vi satsar på att konstrgräslägga ytterligare en 7-mannaplan i kommunen för att möjliggöra för framförallt RSF att kunna träna på fler ytor.

Även inom Socialtjänsten blir det mer personal inom äldreomsorgen samt en ytterligare LSS-handläggare. Satsningar på nytt gruppboende inom LSS och andra kvalitetshöjande reformer finns presenterade i budgeten.

I sin helhet är det en budget som fortsätter kvalitetssäkra Salems kommuns välfärd och kommunala service. En budget som ger tillbaka till kommuninvånarna och som förbättrar kommunen ännu mer.

Alliansen i Salem tar fortsatt ansvar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s