Cirkus i landstinget efter samarbete mellan S, V, Mp och SD

Meme 1

Jag vill passa på att tipsa om en stor nyhet idag från Landstinget. I och med att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna röstade ned höjningen av SL-kortet, har landstinget tvingats göra stora besparingar på uppemot 500 miljoner kronor. Idag kom landstingets besked om vilka bussar som drabbas av nedskärningarna som S, V, MP och SD tvingat fram och på vilket sätt turtätheten förändras.

Då det förelåg en stor risk att Salems direktbuss till Stockholm, Buss 745 skulle dras in helt, har Salems kommunalråd tillika ledamot i landstingets trafiknämnd, Lennart Kalderén kämpat hårt för att Sydväst ska behålla denna viktiga och populära buss tillsammans med länets andra direktbussar som också varit hotade.

Idag kom beskedet att direktbussen blir kvar. Detta efter att trafiknämnden i omröstningen om hela besparingspaketet fått resultatet 10 för och 10 emot. Alliansen mot S, V, Mp och SD. Lyckligtvis har ordförande utslagsröst och därmed kunde förslaget gå igenom. Det är anmärkningsvärt att vänsteroppositionen tillsammans med Sverigedemokraterna, trots den cirkus de skapat med det påtvingade besparingsläget på uppemot en halv miljard kronor, så vill de heller inte godkänna själva besparingsförslaget. Jag förstår inte hur detta går ihop och jag förstår heller inte varför Socialdemokraterna fortsätter samarbeta med Sverigedemokraterna i dessa avgörande frågor för landstinget. Det är pinsamt!

Du kan läsa mer om detta och hur bussarnas turtäthet påverkats på: Lennart Kalderens blogg: http://www.kalderen.info  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s