Alliansen fortsätter att utveckla svensk skola

Bra skola och utbildning är grunden till framtida arbete. I en arbetslinje måste man satsa på skolan för att stärka unga redan vid ung ålder, för att alla människor ska komma ut bättre förberedde för arbetslivet med ökade kunskaper och fler erfarenheter.

En elevs skolgång är lite som att bygga ett hus. Det måste bli rätt från början. Man måste lägga en stabil grund som håller för framtiden, innan man börjar med nästa steg. Med en bra grund kan man sen på ett säkert och effektivt sätt sätta upp husets väggar och tak, för att sedan färdigställa ett stabilt hus som kommer klara framtidens utmaningar.

Därför är det viktigt att satsa på bättre lärare. Läraren har en otroligt viktig roll i klassrummet, därför är det av yttersta vikt att lärarens kompetens också motsvarar dem förväntningarna vi har och dem mål vi satt upp för den svenska skolan.

Idag föreslog en enad Alliansregering ett flertal satsningar på skolans område. Man ska vara tydlig med att säga att under Alliansregeringens tid vid makten har rekordmycket redan gjorts och genomförts, men Alliansen är inte nöjda. Så länge det finns elever som inte klarar av att få betyg i alla ämnen eller som inte hänger med, så har skolan mer att arbeta på. Vi får aldrig bli nöjda utan ständigt utveckla med nya idéer och förslag.

Nedan kan du se vad Alliansen föreslår i nästa års budget, en satsning på närmare 4 miljarder kronor.

Alliansen föreslår:

– att utöka undervisningen i matematik så att elever i årskurs 4-6 får motsvarande en timme mer matematik i veckan.

– att satsa på fortbildning för lärare, bland annat genom Läslyftet som riktar sig framförallt till svensklärare för att stödja elevernas läs- och skrivutveckling.

– att förlänga fortbildningssatsningarna Lärarlyftet II och Rektorslyftet.

– att tillföra 100 nya utbildningsplatser på speciallärarutbildningen.

– statsbidrag för att stimulera att skolorna anordnar läxhjälp och sommarskola, främst för elever i årskurs 6-9 och för de elever som riskerar att inte uppnå kunskapsmålen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s