Assyriska martyrernas dag – 7 augusti

Idag, den 7 augusti, är det minnesdag för de Assyriska martyrerna som blev mördade under massakern i den assyriska byn Simele, norra Irak år 1933. Jag väljer därför idag dedicera ett kort inlägg för att hedra de Assyriska martyrerna vars liv togs ifrån dem under det pågående folkmordet på denna folkgrupp.

Martyrernas dag uppmärksammas varje år av Assyriska organisationer runt om i världen, som en symbol för att det assyriska folket lever kvar och fortsatt strävar efter att få upprättelse för det ständiga förtryck och dödande som än idag pågår i hemlandet. Dagligen lever tusentals kristna assyrier under ständigt hot och förtryck, med rädsla för döden.

Det har aldrig, är aldrig och kommer aldrig att vara okej att människor förföljs, hotas, förtrycks och mördas på grund av sin identitet och sitt ursprung, oavsett vilka man talar om, runt om i hela världen.

Många dagar om året har tillägnats olika folkgrupper som på liknande sätt utstått förtryck, smärta och död på grund av sin etniska tillhörighet. Jag vill med detta inlägg sprida budskapet kring martyrernas dag, då jag vet att många saknar kunskap om det assyriska folket och det man har och än idag får utstå i Mellanöstern.

Det är dags att öppna ögonen och sluta blunda för att människor mördas på grund av religion och etnicitet. Någon gång måste även det assyriska folket erkännas rättigheter. Någon gång måste världen kunna erkänna att detta folkslag har lidit. Någon gång måste assyrierna få upprättelse.

Till alla assyrier världen över, låt oss hedra alla människor som under massakern i Simele fick sätta sitt liv till, och låt oss samla kraft för att fortsätta kämpa för varje enskild människa som lever under konstant förtryck och förföljelse.

Ni kan läsa mer om massakern i Simele här:
http://www.hujada.com/article_print.php?ar=880

(Detta är en helt och hållen egen text där åsikterna är mina egna och tillhör ingen annan, är inte bunden till någon sida eller part)

Annonser

2 reaktioner på ”Assyriska martyrernas dag – 7 augusti

  1. Helt rätt, bra inlägg som tar upp det bortglömda Assyriska folket. Det är väl dags för att även detta folk att få sina rättigheter erkända..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s