Vad kommer härnäst??

Idag presenterar Moderata Ungdomsförbundet i Stockholm en kampanj som vi vill kalla Vad Kommer Härnäst?

Det handlar om Radiotjänst ”briljanta” idé om att tvinga smartphoneägare att betala TV licens bara för att möjligheten att titta på SVT play finns på en smartphone. Detta anser MUF Stockholm vara dåligt och således uppkommer frågan som vi vill ställa till Radiotjänst:

Vad Kommer Här näst? Läs mer om MUF Stockholms kampanj nedan eller på www.mufstockholm.se.

vadkommerhärnäst 01

Idag kan du göra det mesta med din smartphone. Du kan handla mat, boka taxi, boka resor, läsa tidningar och till och med se på tv. Ingen av tjänsterna som en smartphone erbjuder behöver du betala för om du inte nyttjar dem – tills nu. Radiotjänst har nu bestämt sig för att alla som har en smartphone, läsplatta eller dator ska betala TC- licens på 2074 kr per år. Vi i MUF Stockholm tycker det är helt sjukt att du ska tvingas betala en TV- avgift bara för att det finns en möjlighet att se på TV i telefonen, även om du faktiskt inte använder telefonen för att se på TV.

Med teknikens framsteg är det inte rimligt att hävda att bara för att du har en smartphone så ska du betala över 170 kr i månaden i TV-licens. Radiotjänsts resonemang om att det är ointressant om du använder tjänsten eller ej är ohållbart. Särskilt när man betänker alla de studenter som äter nudlar bara för att de har det kärvt ekonomiskt.

Ska man betala en avgift till mjölkavgift för att möjligheten att köpa mjölk i din lokala matvarubutik finns? Ska du betala en bussavgift bara för att det går en busslinje där du bor, även om du inte åker buss? Ska man betala en avgift till svensk Filmindustri bara för att det går att boka biobiljetter via telefonen? Listan på löjliga exempel kan göras lång och radiotjänst nya utspel är både löjeväckande och orimligt. Nej radiotjänst – hoppa ner från era höga hästar och inse att året är 2013. Vad kommer härnäst?

vadkommerhärnäst2

Annonser

En reaktion på ”Vad kommer härnäst??

  1. Vill du få mer ilska?

    Två frågor till Radiotjänst har nu besvarats och två inte helt ovanliga scenarior.

    Du har dator men inte Internet. Kommunen eller en granne startar ett öppet nätverk. Du måste betala.

    Du har varken dator eller något annat men din son bor hos dig varannan vecka och har telefon med nätkoppling med sig. Du måste betala.

    Kasta bollen uppåt! Ditt moderparti vill ha en ordning där man tvingas betala för att någon annan erbjuder något gratis. Det är en allmän skatt på elektronik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s