Salems kommun erbjuder nu nattis – en viktig del av arbetslinjen!

Barn- och utbildningsnämnden i Salem beslutade i februari att erbjuda kommunens invånare Nattis som innebär dagis under kvällar och helger för barn med föräldrar som arbetar på obekväm arbetstid så som skift eller liknande. Detta är oerhört positivt och en del av Alliansens arbetslinje.

I Salems kommun handlar det inte om ett massantal som idag behöver Nattis, men trots det vet vi att behovet finns. Moderaterna och Alliansen har varit tydliga med att arbetslinjen är så extremt viktig för att fler människor ska komma i arbete, och i och med detta kunna bidra till vår gemensamma välfärd.

Ska människor kunna vara en del av arbetslinjen, kunna arbeta och försörja sin familj ska samhället på absolut bästa sätt göra det möjligt för alla människor, oavsett arbetstid att kunna behålla jobbet och fortfarande kunna ha barn och familj. Många människor runt om i Sverige arbetar på sjukhus eller kanske som väktare eller andra arbeten som kräver att arbetet utförs på nattetid. Moderaterna har gjort det klart och tydligt att alla jobb behövs och därför måste vi uppmuntra människor att faktiskt kunna ta dessa arbeten som sker på obekväm arbetstid. Jag menar då att det minsta vi som kommun kan göra är att erbjuda dessa hjältar, som arbetar på landets sjukhus eller liknande, Nattis dit de kan lämna sina barn under arbetstid utan att behöva känna sig osäkra.

Som ledamot i Barn- och utbildningsnämnden i Salem välkomnar jag naturligtvis detta beslut och hoppas att det kan bidra till att människor med arbeten som utförs på kvällar och helger ska kunna få en sak mindre att tänka på, vart och vem dem ska lämna barnen till under arbetspasset.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s