Sluta sparka in öppna dörrar!

Idag presenterar socialdemokraterna ett förslag om att göra gymnasieskolan obligatorisk. Med detta tror man sig kunna lösa problemen i den svenska skolan och se till att ALLA unga får jobb.

Detta skulle jag kalla ett praktexempel på hur man bedriver plakatpolitik. Man presenterar reformer som sparkar in öppna dörrar. Faktum är att nästa alla ungdomar i Sverige faktisk läser på gymnasiet. Problemet är ju att många blir trötta och hoppar av, eller att dem inte klarar av målen som ställs för godkända betyg. Detta saknar man alltså svar på när man istället vill tvinga alla att gå på gymnasiet.

Som ni förstår faller det på sin egen orimlighet att när 90 % av ungdomarna faktiskt läser på gymnasiet att det inte skulle göra någon markant skillnad om man införde ett tvång. Istället bör man se till att lärarna får en bättre pedagogisk utbildning, se till att alla elever trivs i skolan och trivs i klassrummet tillsammans med lärarna. På så sätt minska man avhoppen samt höjer elevernas betyg. Detta menar jag är lösningen, till skillnad från socialdemokraterna.

Jag vill dessutom ta upp ett förslag som Moderaterna kom med för några veckor sedan, om att minska den administrativa delen av lärarens arbete. Detta genom att ha så kallade lärarsekreterare. På detta sätt kan lärarna sätta all fokus på undervisningen och på en bra pedagogik istället för att ha all fokus på annat. Detta menar jag är riktiga politiska förslag, till skillnad från socialdemokraterna som sparkar in öppna dörrar.

Det är tydligt vilka det är som bedriver ansvarsfull politik i Sverige.

Annonser

3 reaktioner på ”Sluta sparka in öppna dörrar!

  1. Det 99% som går till gymnasiet, och för det andra så visste inte jag att regeringen förträder en flumskola?

    Ska vi göra grundskola helt frivillig också?

    Skämt å sido så är det bra att detta blir ett obligatorium eftersom att det minskar risken för arbetslöshet efter färdiga studier pga av att de flesta arbetsgivare efterlyser minst gymnasiekompetens. Har man det inte det så kommer man få det svårt på arbetsmarknaden.

    1. Men hur vill du lösa problemet att elever inte orkar studera längre på grund av skoltrötthet eller att eleverv inte når målen? Detta förslag tvingar ju bara eleverna till skolan, inte hur eleverna ska klara målen bättre. Därför menar jag, när 99% idag går på gymnasiet att det är att sparka in öppna dörrar. Deta handlar inte om någon flumskola utan att man prioriterar reformerna. Ge lärarna mindre administrativ börda och lka den pedagogiska utbildningen på lärarhögskolan. Det menar jag är en bättra lösning. Tvång är aldrig rätt lösning!

  2. Bra skrivit Delmon. Jag håller med om att införa obligatoriskt gymnasium är att sparka in en öppna dörrar. Dessutom vill jag minnas att i sverige svarar man för sina egna handlingar efter 15 års ålder så det är helt rätt att det är frivilligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s