Stefan Löfven (S) skyller SDs framgång på invandrare som arbetar i Sverige

I tidningen Dagens Nyheter intervjuades idag Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven. Då Löfven hållit tyst väldigt länge om Socialdemkraternas politik skulle det bli intressant att se vad han hade att komma med.

Efter att ha sett intervjun blev jag chockad. Löfven skyller SDs framgångar på regeringens  och miljöpartiets migrationsöverenskommelse som handlar om arbetskraftsinvandring. Löfven menar att invandringen har skapat problem i samhället och därför gynnas SD. Sammanfattningsvis kan man säga att Stefan Löfven skyller problemet på alla invandrare som kommit till Sverige för att arbeta. Detta ser han som ett problem och han vill se en begränsning.

Detta otroligt chockande utspel har kritiserats av flera S debattörer på sociala medier och många hyser en besvikelse efter utspelet.

Att Löfven ger SD rätt i frågan om invandring är ytterst förnedrande för många människor. Har socialdemokraterna bytt inriktning när det gäller människors lika värde?

Löfven förklarar utspelet med att han under sina dagar som IF metall ordförande åkt mycket taxi.

På senaste tiden har S och SD tillsammans fällt regeringen i viktiga riksdagsbeslut. Är detta utspel kanske en invit från S sida till SD? Vem vet?

Jag menar att detta utspel är rasistiskt, hemskt och förnedrande. Jag hoppas att Socialdemkrater runt om i landet nu sättet ner foten mot sin ledare och kräver en förklaring.

Annonser

En reaktion på ”Stefan Löfven (S) skyller SDs framgång på invandrare som arbetar i Sverige

  1. Ovanligt klantigt uttalande och samtidit vad vi tyvärr hör i det dagliga samtalet; vilket naturligtvis oroar.
    Löfven är troligen kvar i den fackliga världen.
    Vill ogärna märka ord men eftersom du något vårdslöst upprepar ”chockad, cockande” men förmodligen menar chockerad/nde vill jag stilla påpeka att chock är ett mycket allvarligt sjukdomstillstånd som kräver akut vård!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s