Socialister och rasister fällde regeringens förslag tillsammans

För att stimulera en ökad privat uthyrning av bostäder föreslog regeringen en helt ny lag. Med den nya lagen skulle en särskild marknad för privat uthyrning skapas, vilken frikopplas från delar av hyreslagen, bland annat bruksvärdesreglerna. Syftet var att öka utbudet av bostäder genom ett bättre utnyttjande av det befintliga beståndet

Detta förslag har nu Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och vänsterpartiet röstat emot. Då dessa fyra partiet tillsammans har majoritet i riksdagen fällde dem förslaget gemensamt vilket kommer leda till att detta förslag, för att öka utbudet av bostäder för framförallt unga människor som hyr i andra hand, läggs ner.

Det är skamligt av S, V, MP och SD att ens diskutera bostadspolitik när de väljer att rösta ner förslag som faktiskt gör skillnad. Regeringen kommer med ett bra förslag för att öka utbudet av bostäder genom att använda redan befintliga, som idag står tomma, att för dess ägare motivera dem att hyra ut i andra hand.

Vart finns logiken i att säga nej till denna möjlighet att öka utbudet av bostäder då situationen ser ut som den gör? Hur kommer det sig att vänstern hellre låter prestige vinna över ansvar för Sverige. Derra var ett för mig tydligt ställningstagande från vänsterblocket och SD att man helt enkelt inte bryr sig om alla unga människor som saknar egen bostad.

Återigen har Vänsterblocket samarbetat med Sverigedemokraterna och vem vet, tänker Stefan Löfven fortsätta såhär även efter valet 2014? Kan Stefan Löfven tänka sig ge Jimmie Åkesson en plats i regeringen? Hur långt kan Socialdemokraterna som lovade att ”aldrig någonsin, aldrig någonstans och aldrig någon gång på något sätt göra sig beroende av SD”. Det gick lite som det gick med det löftet.

Skamligt!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s