Vänstern saknar logik i debatten om läxhjälp

Idag debatterades i riksdagen frågan om att läxhjälp i gymnasieskolan ska ingå i RUT-avdraget. Regeringen vill med detta skapa möjligheter för alla männsikor, inte bara dem som har de högsta inkomsterna, att skaffa läxhjälp.

Förslaget innebär kort att den som anlitar laxhjälp får en skattereduktion och staten hjälper till att betala delar av tjänsten.

Detta kommer innebära två viktiga saker. Dels kommer man med detta att lyckas skapa en ny tjänstemarknad som går från svarta till vita jobb. Detta kommer i sin del att bidra med ökade intäckter till staten vilket gör reformen i princip självförsörjande. Den andra viktiga faktorn är att fler barn kommer ges möjlighet att få hjälp med sina läxor hemma.

Man måste se till hur verkligheten ser ut. Alla barn har inte förmånen att ha föräldrar hemma som kan hjälpa sina barn med läxorna. Det kan vara föräldrar som jobbar väldigt mycket eller på grund av andra skäl. Detta är främst bland familjer med låga inkomster, där förräldrarna inte har akademiska utbildningar. Med denna reform ges alltså dessa familjer möjlighet likt dem med högre inkomster att ge sina barn proffessionell hjälp med sina läxor.

Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet är mot denna reform och menar att detta kommer att öka klassklyftorna i samhället. Logiken bakom deras argumentation saknas då reformen kommer ge ALLA barn, rika som fattiga, utlandsfödda som Svenskfödda, i norr som i söder, möjligheten ges nu till samtliga. Därför menar jag att vänsterns argument faller. Dessutom förklarar inte de tre vänsterpartierna varför dem tycker att det är okej att läxhjälp  finns i grundskolan men nu när det handlar om gymnasieskolan så är man emot. Argumentationen saknar som sagt logik, vilket återspeglat dess politik väldigt mycket på senare tid.

Låt oss ge alla barn samma möjlighet till läxhjälp.  

Läs även: http://www.aftonbladet.se/debatt/article15881378.ab

Annonser

2 reaktioner på ”Vänstern saknar logik i debatten om läxhjälp

  1. Alla föräldrar måste engagera sig i sina barns utbildning och inte kasta allt i knät på skolan. Skattefinansierad läxhjälp är ett sätt. Klyftorna i samhället framöver kommer att handla om utbildningsnivå så TA CHANSEN!

    1. Absolut håller helt med. Ibland kan det vara så att föräldrar inte har möjlighet på grund av olika anledningar. Då måste det vara möjligt att kunna skaffa hjälp, oavsett din inkomst och vilken ”klass” du tillhör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s