Salem åter bland toppen när det gäller trygget och säkerhet

Salems kommun låg återigen bland toppen i SKL – Sveriges kommuner och landstings mätning ”Sveriges säkraste samt tryggaste kommun”.

I riket ligger Salem på en 6:e plats men toppar mätningen för Stockholms Län.

– Det är naturligtvis oerhört roligt att bo i en kommun  som rankas som en av landets säkraste och Stockholms absolut säkraste kommun. Vi som bor i Salem/Rönninge ser inte detta som något konstigt eller kontroversiellt. Salem är en trygg kommun med en bra boendemiljö. Känslan av att ”alla känner alla” finns fortfarande, trots att kommunens invånare ökar i antal. Detta är något jag vill att Salem ska fortsätta med. Att vi är den lilla och nära kommunen mellan de två jättekommunerna Södertälje och Botkyrka som kan erbjuda trygghet, säkerhet och en god välfärd menar jag är något speciellt och någotning som vi bör bevara.

För två år sedan toppade Salems kommun rikets mätning ”Sveriges säkraste kommun”. Att Salem nu slipper ”marchen” och de sk. Salemdemostrationerna som brukade äga rum i december menar jag är ytterliggare ett steg i rätt riktning för en mer trygg och säker kommun. Som Rönningebo vet jag hur jobbigt det var att känna sig osäker och instängd när tusentals demostranter, främst högerextrema samt vänsteregtrema grupper marcherade, bråkade och skapade oro i vår annars ganska lugna kommun.

Istället för de årliga demostrationerna arrangerar näringslivet i Rönninge centrum en julmarknad för alla kommuninvånare. Detta har varit oerhört populärt och välbesökt. Förhoppningen är att människor ska glömma bort dem hemska demonstrationerna och istället känneteckna Salem som en av Sveriges tryggaste kommuner,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s