Rönningepartiet sprider lögner och falsk information!

Lokalpartiet i Salems kommunfullmäktige, Rönningepartiet, har i helgen spridit falsk information till Rönningeborna angående Rönninge centrum. I ett informationsbrev skriver Rp att kommunen i hemlighet och i det dolda försöker mygla fram ett beslut om Rönninge centrum och utbyggnaden av centrum som varit känt i flera år nu, inte minst under valrörelsen 2010.

Kommunen kommer att offentliggöra vad som gäller, så fort kommunen tagit fram ett förslag. Detta vet Rönningepartiets representater då de fick tydliga svar under senaste fullmäktigesammanträdet, men trots detta sprider dem lögner om att majoriteten myglar, vilket är allvarligt.

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén skriver i ett PM att kommunens invånare kommer att bli informerade på ett tydligt sätt så fort man tagit fram ett förslag. Finns det någon som förstår Rp:s logik att kommunen ska gå ut med information om ett förslag som inte finns?

Det är ytterst ansvarslöst av rönningepartiet att sprida lögner på detta sätt och göra rönningebor upprörda. Jag vill därför uppmana Er alla Rönninge och Salembor att inte lyssna på rönningepartiet. Naturligtvis kommer kommunen så fort ett förslag finns att ta del av informera kommuninvånarna samt föra en dialog.

Jag ser fram emot att äntligen kunna ta ett steg mot ett bättre och förnyat Rönninge centrum som idag är ett livlöst centrum. Den borgliga majoriteten har länge tagit ansvar för Salems kommun. I detta förslag har vi Socialdemokraterna på vår sida. Ska ni då lyssna på rönningepartiet som hittills i fullmäktige sagt nej till allt och alla?

Avslutningsvis citerar jag från  Lennart Kalderéns PM:

Ärendet gäller inte längre endast Rönninge centrum. Kommunen måste också ta hänsyn till att hela området ska fungera som lokalt knytpunkt för kommunikationer, till och från kommuner. Det finns en tydlig politisk vilja att bygga om Rönninge centrum och säkerställa Rönninge station som kommunens resecentrum. Vi moderater och övriga partier har tagit intryck i den starka opinionen mot ”Tornet” i förra skedet. Därför är det borta nu. Politiskt har också andra signaler getts som förändrat programförslaget. Men fortfarande är det avgörande att få till stånd ett projekt som är ekonomiskt genomförbart och som ger fler kommuninvånare möjlighet att kunna bo i Rönninge centrum. Politiskt kan vi inte sticka huvudet i sanden och förespegla oss själva och de som utsett oss som ansvariga, att det är genomförbart att bygga om Rönninge centrum med Trosa som förebild. Det är – i korta drag – den politiska bakgrunden till förslaget som nu läggs fram till fullmäktige. Vi är fullt beredda på att ta en saklig och seriös debatt om detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s