Löfvén kör på samma gamla bidragspolitik…

Idag valdes formellt Socialdemoraternas nya partiledare, Stefan Löfvén som ska efterträder Håkan Juholt som för cirka en vecka sedan lämnade sin post med omedelbar verkan efter att partiets verkställande utskott där partiets ”mäktigaste” människor sitter inte längre hade något förtroende för honom som partiets ordförande. 

Stefan Löfvén har ingen erfarenhet av toppolitik och sitter inte ens i Sveriges riksdag. Han har aldrig tidigare varit minister eller liknande, vilket kan ses som en svaghet hos honom, då han är socialdemokratins representant till statsministeposten. 

Jag välkomnar att man nu valt en ny partiledare och att man nu kan återgå till att prata politik. I flera månader nu har allt fokus legat på Juholts skandaler och S krisen som råder, men nu hoppas att jag att den politiska debatten kommer igång på riktigt. 

Låt oss då titta på vad socialdemokraterna, med Löfvén i spetsen, föreslår:

Restaurangmomsen ska inte vara 12% utan istället 25%. Han tycker alltså att den bransch som har flest unga anställda i Sverige ska bortprioriseras och försämras för. Regeringen har i år satsat på företagen för att utan företag skapas inga nya jobb, men detta är tydligen inte bra enligt socialdemokraternas nya partiledare. Att restauranger nu kan anställa fler eller kanske få bättre marginaler så att man kan utveckla sin verksamhet ser S som något negativt.

Vidare vill Stefan Löfvén med sin sk. jobbpolitik göra det dubellt så dyrt att anställa unga människor. Han vill nämligen höja arbetsgivaravgifterna för alla under 26 år. I hans värld har unga det redan så lätt som det är och förtjänar därför ingen hjälp. Detta är ett hårt slag mot arbetsmarknaden. Föreställ er nu restauangen som får dubbla momsen + dubbla kostnaden för att de har unga anställda, det ända svaret bli möjligen konkurrs?!

Stefan Löfvén gjorde det tydligt att politiken som Håkan Juholt jobbat fram och presenterat i och med budgeten i riksdagen är Socialdemokraternas politik som de står bakom. Jag tycker att det är tragiskt, att man nu arbetar för att få tillbaka titeln Sveriges arbetarparti, men med de föreslagna åtgärderna blir sossarna inget annat än ett bidragsparti som lovar allt till alla utan att finansiera eller tala hur de ska gå till väga. 

Det finns ett arbetarparti i Sverige som har gjort det mer lönsamt att arbeta, har skapat nya jobb i form av Rut och Rot (som S vill ”halvera”) och som tror på individen. Det finns bara ett arbetarparti i Sverige, och det är Moderaterna.

Ping: Expressen

Annonser

4 reaktioner på ”Löfvén kör på samma gamla bidragspolitik…

    1. Som jag skriver i texten så handlar detta om Löfvéns första ”linjetal” som sändes i SVT dagen han blev vald. Då gjorde han det klart att den budget som S lagt fram till riksdagen är den som gäller. Du kan säkerligen läsa S budget via http://www.riksdagen.se

      Detta innebär således att den politik Juholt försökte förmedla fortfarande gäller och Löfvéns har inga intentioner att ändra dessa! Rekommenderar att du tittar på hans linjetal på SVT play!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s