En röst på Rönningepartiet visar sig återigen vara en röst slängd i sjön!

Den 24 november sammanträdde Salems kommunfullmäktige för att debattera och besluta om hur Salems kommuns skattepengar skall fördelas i verksamheten. Den borgliga majoriteten presenterade ett bra förslag med bland annat satsningar på IT i skolan där varje lärare ska ha en egen dator. I budgeten finns pengar för att få till en buss i södra Rönninge som är en mycket efterlängtad buss.

Förra året skrev jag en insändare om att en röst på rönningepartiet var en röst slängd i sjön. Deras vallöfte om att använda skattepengarna bättre än någon annan har återigen bevisats inte vara mer än ett tomt ord. Rönningepartiets förslag var att ta bort den efterlängtade bussen som vi planerar i södra Rönninge för att istället köpa in en häst till kommunen. Det var knappast ett förankrat förslag inom Rp då gruppledaren inte kunde svara på frågor om hur de tänkt. Hans svar blev ”jag kan tyvärr inte svara på hur vi vill göra”.

För mig är detta inte att använda varje skattekrona bättre. De kom oförberedda till kommunens tyngsta sammanträde och hade inte något specifikt förslag, förutom att de vill skrota förslaget om att äntligen få till en buss i södra Rönninge. Är det verkligen så hemskt att människor i Rönninge ska kunna ha möjlighet att åka buss?

Det är oansvarigt och jag anser att de svikit alla dem som röstade på dem då de för andra året i rad inte kommit med ett förslag till budget.  

Återigen vill jag säga att en röst på Rönningepartiet var en röst slängd i sjön.  

Detta blogginlägg har skickats in som en inändare till Mitt i Botkyrka/Salem!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s