Vad hände egentligen med Juholteffekten?

Dagligen läser jag i tidningarna om hur Socialdemokraterna arbetar med sjunkande förtroendesiffror, kris och skandaler. Opinionsmätning efter opinionsmätning visar att Socialdemokraterna rasar och tappar väljare. Visserligen är de endast opinionsundersökningar som man bör ta med en nypa salt, men det ger ändå en fingervisning om hur människorna ser på Socialdemokratin.

När Håkan Juholt blev vald av partistämman skrev mer eller mindre varje tidning om den så kallade Juholteffekten. Nu skulle S stiga i alla mätningar och Juholt var dess räddare från Mona Sahlin.  Så blev det alltså inte.

Vad hände egentligen med Juholteffekten? Man hör aldrig längre om den, vilket jag tycker är bra då jag alltid tyckte att den var överskattad.

Debatten handlar idag om hurvida det är Juholt som drar partiet ner till botten. jag tror att det endast är delvis orsaken. Men jag tror också att det är den politik som socialdemokraterna föreslår som människor inte längre vill känna sig vid. Högre skatter, en bidragslinje och återigen högre skatter vill inte folket ha. Det kan därför inte skyllas på Juholt för att Sossarnas politik inte är omtyckt.

Människor jämför detta mot en ansvarfull regering som har hand om statsfinanserna och samtidigt som andra länder talar sparpaket talar Svenska regeringen om reformutrymme.  Nyligen blev Sveriges finansminister Anders Borg utnämnd ´till Europas bäste finansminister på alla områden. Det visar på en lyckad politik. När då socialdemokraterna kritiserar regeringen för att inte ta ansvar ser människor inte logiken och trovärdigheten minskar för S.

Det är en ny tid i Svensk politik. En tid då inte längre Socialdemokratin styr Sverige utan där en ansvarsfull borglig Allians visar gång på gång att Sverige är tryggt med Reinfeldt som statsminister.  

(ping: Expressen.se)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s