Slösa inte med skattepengarna!

Imorgon (torsdag) är det äntligen dags för den stora kommunfullmäktigefrågan; Salems kommuns budget för år 2012. I ett tidigare inlägg har jag beskrivit de absolut viktigaste sakerna som vi i den borgliga majoriteten föreslår. Dels att varje lärare som arbetar i kommuen ska få en egen dator, stora satsningar på upprustning av skolgårdar och andra satsningar som kommer att göra Salem till en ännu bättre boendekommun. Skatten kommer att vara oförändrad och så länge Moderaterna styr i Salem har kommunen ett mål om att skattesänkning alltid ska vara ett alternativ.

På torsdag kommer även fullmäktiges sammanträdesdagar att fastställas. Förra året drog vi ner på antalet sammanträden till totalt sex stycken. Vi anser att det räcker och det vore dumt att ha för många sammanträden bara för att. Varje ledamot får ut ett grundarvode på närmare 650 kr för de första två timmarna oavsett om mötet endast varar i 10 min. Därefter ökar arvodet per timme.

Socialdemokraterna föreslog i kommunstyrelsen att vi skulle utöka antalet sammanträden för att det är viktigt att vi ses mer ofta. Jag och Moderaterna håller fast vid att det är oseriöst och ett slöseri med skattebetalarnas pengar att ha en massa onödiga extrasammanträden då vi ser att det inte alltid finns så många ärenden att ta upp i en liten kommun som Salem. Detta tycker jag återigen visar att vi tar ansvar för varje skattekrona och vi tycker att pengarna istället skall gå till kommunen och till skattebetalarna. Det socialdemokraterna föreslår är ett slöseri utan dess like. Imorgon kommer iallafall jag att rösta för att vår verksamhet i fullmäktige skall vara så kostnadseffektiv som möjligt. Jag hoppas att resten av fullmäktige gör detsamma.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s