Budget 2012 med fokus på Salems skolor

Det är november och det innebär för mig som fullmäktigeledamot i Salems kommun att det är dags för budget 2012-2014.

Den borgliga majoriteten har i en budgetberedning bollat tankar och idéer om vilka reformer som ska prioriteras och hur pengarna ska fördelas. Som vanligt har budgetberedningen kommit fram till ett bra resultat som visar på ansvarsfullhet med skattepengarna.

Något som vi kommer att satsa stort på är IT och datorer i skolorna. Varje lärare som jobbar i Salem ska ha en egen dator för att inte bara ge bättre möjlighet att ge elever en bra undervisning, utan också för att lärare ska kunna vara med i tiden och hänga med i utvecklingen. Vi vill kunna ge våra elever den allra bästa utbildningen, således är det viktigt att lärarna har de rätta verktygen för att kunna hjälpa eleverna.

Naturligtvis satsar kommunen på att skolorna ska ha fler datorer för att elever ska ha tillgång till dem. Ett exempel är att vi förbättrat möjligheten till trådlöst nätverk som gör att elever kan ta med sig egna datorer eller använa sin smartphone i utbildningssyfte med internet i skolan.

Skatten kommer inte att ändras vilket jag tycker är väldigt bra då vi har ett konjunkturläge som tvingar många kommuner att faktiskt göra så. Istället har vi sett över verksamheten i kommunen och har hittat många åtgärder som kommer att effektivisera och minska på utgifterna. Dessutom räknar vi inte med inkomsterna för tomtförsäljningari reformutrymmet då vi istället använder dessa pengar för att amortera på kommunens lån. Det är ett ansvarsfullt sätt att bedriva politik och jag är därför nöjd med den budget som Moderaterna tillsammans med de andra borgliga nästa vecka kommer att föreslå fullmäktige att besluta.

Nu återstår det att se vad oppositionen kommer att föreslå, inte minst det lokala partiet Rönningepartiet. Förra året valde dem att inte lägga någon budget och inte heller delta i valet av budget. Det ska bli riktigt intressant att se vad de har att komma med då deras främsta vallöfte var att ”använda skattepengarna bättre”. Jag måste säga att jag tvivlar, men det återstår som sagt att se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s