Socialdemokraternas ”förnyelse” är en stor bluff!

Med en ny partiledare, en krisutredning och nya tag trodde Socialdemokraterna att partiet gått igenom en förnyelse. Ut med Sahlin, in med Juholt och problemet skulle vara löst. ”Juholteffekten” talades det mycket om. Nu ska partiet lyfta till att bli ett 50 % parti igen.

Såhär med facit i hand kan vi se att detta inte blev fallet. Håkan Juholt som ny partiledare förväntades förnya partiet och vinna tillbaka gamla socialdemokratiska väljare. Istället tar han ett stort steg tillbaka samtidigt som han tar ett stort kliv åt vänster. I princip föreslår Socialdemokraterna samma sak i sin budget i år 2011 som de gjorde med Sahlin i valet 2010. Det gick inte hem då och gör det definitivt inte nu heller.

Dock ska Juholt ha en eloge för att han hittat ett område som han anser att budgeten ska handla om, ungdomar. Dock är det inte till ungdomarnas fördel då han i budgeten föreslår en massiv skattehöjning och avgiftshöjning för företag som anställer unga människor. Han vill göra det dubbelt så dyrt att anställa människor under 26 år. I Juholts värld kommer fler företag att vilja anställa unga om det är svårare och dyrare. De vill halvera RUT och ROT och höja inkomstskatterna. RUT och ROT har givit människor som tidigare stått i utanförskap möjlighet att faktisklt få jobb och kunna tjäna egna pengar. Detta vill inte Socialdemokraterna.

Regeringen har gjort det mer lönsamt att arbeta genom jobbskatteavdrag, detta vill inte Juholt. Istället gör de en enormt stor satsning på att bygga ut bidrags Sverige där det blir mindre lönsamt att arbeta och man straffar dem som faktiskt vill arbeta. Juholt är ingen förnyelse utan en bluff. Allt han hittills lovat i sina tal om att minska på barnfattigdomen och massa annat nämns inte alls i budgeten vilket innebär att löftet var tomt.

En politiker som Håkan Juholt ökar politikerföraktet då människor ser alla politiker som sådana som Juholt. Detta är en skam för Svensk politik och jag säger bara till alla i Socialdemokraterna som arbetat med ”Förnyelsen” Gör om och gör för gud skull rätt!

Ping: Expressen Expressen

Annonser

En reaktion på ”Socialdemokraternas ”förnyelse” är en stor bluff!

  1. Bra sammanfattning av S budget! Min röst går till Moderaterna 2014! Hoppas att du kandiderar Delmon! Du har min röst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s