Eleverna tackar kommunen för nya skolkök

Salems kommunfullmäktige fick av kommunstyrelsen ett förslag om att köken i Salems kommun skulle byggas om. Syftet med ombyggnationerna var att man såg ett behov av fler tillagningskök i kommunens grundskolor så som köken i Rönninge skola och Söderby friskola. Det var en stor satsning som kommunfullmäktige fick att ta ställning till den 22 oktober år 2010. Kommunfullmäktige beslutade att bifalla kommunstyrelsens förslag och en ombyggnation genomfördes.

Jag har själv studerat i nio år på Rönninge skola och vet att man länge klagat på skolmaten och under en mycket lång tid väntat på att köket skulle bli ett tillagningskök. Idag möter jag elever som äter sig mätta av en god, varierad kost med ett flertal alternativ att välja mellan varje dag.

–          Det känns riktigt bra att vi äntligen kan äta en smakrik och god mat samt att vi får välja mellan flera olika maträtter, säger en av skolans elever när jag ställer frågan om vad hon tycker om den nya skolmaten.

–          Det absolut bästa är att maten serveras färsk och detta har vi längtat efter. Därför tackar vi kommunen att man äntligen gjort om vårt skolkök till ett tillagningskök.

 Som ung i kommunen men också förtroendevald politiker blir jag extra glad att kommunen äntligen byggt om skolköken. Det har varit en hjärtefråga för mig att skolmaten måste bli bättre. Med en näringsrik och god skolmat orkar eleverna mer och kan också prestera bättre i sina studier.

 Delmon Haffo

Annonser

3 reaktioner på ”Eleverna tackar kommunen för nya skolkök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s