Historiskt beslut men RP säger nej

Salems kommunfullmäktige sammanträdde i april för att behandla olika ärenden som Salems högsta beslutande organ så sig bör göra. Sammanträdets stora ärende var denna gång kommunens årsredovisning och mål för 2010. Här var de flesta partierna ganska överens men en debatt angående hur mycket man skulle överföra av nämndernas respektive överskott kom upp men meningskilljaktigehterna var inte allt för stora.

Däremot blev i alla fall jag förvånad när vi diskuterade det andra stora ärendet angående en nydragen busslinje i Södra Rönninge.

Många som stod i talarstolen, inklusive det moderata kommunalrådet Lennart Kalderen och oppositionsrådet Arne Närström (S) uttryckte hur positivt det är att det äntligen händer något i denna fråga och att detta är någonting historiskt. Alla etablerade partier i kommunfullmäktige tyckte egentligen att detta var ett oerhört bra förslag men då kommer Rönningepartiets ersättare i fullmäktige upp i talarstolen och först yrkar på avslag till hela ärendet. Anledningen var att det skulle kosta pengar. Efter en del debatt ändrar de sitt yrkande till att istället återremittera ärendet för att ta fram någonting helt annat.

Detta fick åtminstone mig att bli vansinnig. Efter mycket lång tid har man äntligen tagit initiativ till att få fram en busslinje i Södra Rönninge, då väljer Rönningepartiet att gå emot. Man kanske måste göra det tydligt för rönningepartiet att reformer kostar pengar, men det är det som är självaste grejen, att vi har intäkter och kostnader i kommunen. Återigen visar Rönningepartiet att de är ett ansvarslöst parti som inte har någon linje de driver utan säger nej till allt som föreslås.

I ett rönningepartistiskt Salem ska kommunen ta in skattepengar men inte lägga pengarna på några reformer. De bryr sig inte om människorna i Södra rönninge, som varit inskränkta när det gäller kollektivtrafik. Utan anledning väljer de att kallhjärtat säga nej.

Låt oss ta avstånd från dessa ansvarslösa nejsägare. Tro mig, en röst på rönningepartiet var en röst slängd i sjön.

Annonser

2 reaktioner på ”Historiskt beslut men RP säger nej

 1. På RP´s hemsida föreslås mindre bussar. Har de dubbla budskap? Kanske de är bilburna och inte prioriterar utbyggnad av busslinjer?
  Samtidigt talar de sig varma för miljön och borde prioritera kollektivtrafiken!

  1. Det som de inte verkade förstå var att det inte är kommunen som bestämmer vilken typ av buss som ska åka runt utan vi fixar bara vägarna så får SL besluta om bussarna.

   Det var lite svårt för RP att förstå detta, trots att samtliga andra partier gick upp och sa detta.

   Sen ville dem ha en liten buss för närtrafik som egentligen är till för äldre och människor med funktionshinder. Dessa bussar ska inte användas som vanliga bussar utan har ett syfte. de verkade dem inte heller förstå!
   RP är en röst slängd i sjön verkligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s