Julholt och Jämtin är inte lösningen

(expressen) Igår och idag valdes både en ny partiordförande och partisekreterare för Socialdemokraterna. Efter en lång tid av rent utav KAOS i partiet kan man tycka att det är skönt att det nu är klart så media kan skriva om annat än gissningar till vem som ska leda sossarna framöver.

Låt oss titta på vad mad man nu har valt. Håkan Juholt, som är en mycket vänstervriden socialdemokrat har varit ganska okänd som politiker, trots detta har han varit ordförande för försvarsutskottet i Sveriges Riksdag. Juholt har många gånger kritiserat marknadsekonomiska lösningar och förespråkar ibland olika 5 års planer för landets ekonomi, dvs det man gjorde under kommunismens tid, planekonomi.

Håkan Juholt talade idag på kongressen, men talet saknade politiska förslag. Vi vet fortfarande lika lite om vad Juholt vill gröa, förutom att kritisera den borgliga regeringen. Jag tror inte på detta, sossarna behövde någon ny, någon ung någon som kan komma med nya ideer för att faktiskt ändra partiet som faktiskt varit visionslöst två val irad nu.

Om man sen tittar på valet till partisekreterare så kan man inget annat än skaka på huvudet. Carin Jämtin, samma politiker som i Stockholm under valrörelsen hade två vallöften. Dessa vallöften stod mot moderaternas om att ta ansvar över Stockholms ekonomi och fortsätta bedriva politik för stockholms bästa. Vallöfte nummer ett var könsneutrala toaletter för dem människor som inte vet vilken offentlig toalett de ska välja och Butlers i tunnelbanan för att Stockholmare ska kunna ha en trevlig åktur i Stockholsm tunnelbanor. Trevligt, kan man kanske tänka, men är detta seriöst?

Jag tror tyvärr inte på detta ”nya” lag men som sagt, vi har inte fått några besked om politiken än, vilket vore bra att få fram så att man inte gör samma misstag som Mona sahlin att någon vecka innan valet presentera vad man vill göra med Sverige.
Delmon Haffo

Ping: Expressen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s