Säg Ja till ett bättre Rönninge centrum

 
Idag fick jag hem ett flygblad från rönningepartiet som återigen klagar på en eventuell utbyggnad av Rönninge centrum. Återigen klagar dem över att Rönninge centrum nu utvecklas och ges ett nytt liv. Rönningepartiet verkar tycka om det döda centrum vi idag har. Som det ansvarslösa parti dem är ser dem inte behovet av bostäder, ett nytt centrum och en utveckling för hela Rönninge.
www.salem.se kan du svara på en enkätundersökning angående utbyggnaden. Var med och påverka genom ditt stöd till utvecklingen och moderniseringen.
Nedan kan du läsa om MUF Salems kampanj för utbyggnaden av Rönninge centrum. Du kan genom att klicka på texten OSA till gruppen på facebook som är en kampanj för utbyggnaden. Visa ditt stöd genom att gilla sidan.
Rönninge centrum är ett litet centrum precis intill pendeltågsstationen och busscentralen i kommunen. Frågan om att nu äntligen renovera och bygga ut rönninge centrum har kommit upp till politikernas bord. Den nya kommunfullmäktige som tillträdde år 2010 har tagit ställning om att skicka ut frågan på remiss till olika instanser för att därefter kunna ta fram ett planförslag.
Förslaget innebär att Rönninge centrum kommer att få många nya bostäder genom lägenheter som kommer att byggas runt om hela centrum. Dessutom finns en märkesbyggnad i förslaget som man valt att kalla ”tornet”. Detta är en tio vånings höghus med massa nya lägenheter som kommer att modernisera och vara det som präglar utvecklingen och det ungdomliga i detta projekt. Många nya verksamheter kommer att startas och detta projekt innebär att kommunen får fler bostäder att erbjuda.

Annonser

3 reaktioner på ”Säg Ja till ett bättre Rönninge centrum

 1. Just nu förs i olika media en livlig debatt om Rönninge C.
  Att låta kommunens innevånare komma till tals i en enkät kan ju synas vara väl fungerande demokrati.
  Dock är det mycket begärt att alla kommuninnevånarna skall vara duktiga arkitekter så därför kan det endast bli ett allmänt tyckande; till vilken nytta det nu kan ha.
  Vad har vi våra politiker till?

  Om vi skalar av de värsta överdrifterna på för- och emotsidorna kan en debatt i frågan möjligen bara vara av godo.

  På RP:s hemsida och i deras utskick står bland annat att läsa att hela projektet skall stoppas och att höghusförslaget är ”vansinne”. Uttrycket för i vart fall mina tanker till mental ohälsa och att beskylla arkitekterna och höghusanhängarna för sådan, belastar RP och visar att de icke har någon som helst respekt för de som tycker annorlunda än de själva.
  Deras ordval och förslag kan gärna jämföras med tidigare förslag om anläggandet av ”krokiga vägar för att begränsa hastigheten” och kraftig begränsning av förtätningen av västra Rönninge. Det hela liknar inget annat än protektionism; ingen skall komma och ”förtäta” i närheten av mitt hus.

  I vad ligger ”vansinnet” i att bygga ett smakfullt höghus som väl balanserar den kringliggande bebyggelsen med bland söderut högt belägna femvåningshus?

  Vilka krafter ligger bakom det ungdomliga Rönningepartiets rabiat negativa och konservativa inställning till centrumförslaget? Oförmåga att kompromissa (rita ett eget alternativt förslag om exempelvis åtta våningar högt ”torn”)? RP har rätt motståndarna är ”vansinniga”.

  Hur ser vi på debatten om centrumförslaget och det slutliga resultatet om 20-30 år?
  Rp:s hemsida och utskick är sparade i min dator.

  Jag har amatörstuderat vackra byggnader i delar av vår värld och ser verkligen fram mot bygget av denna pärla bland höghus. Dess like har jag endast sett i länder som exempelvis Singapore. En stramt tilltalande, funktionell arkitektur ägnat att hylla dess skapare.

  John Jonsson
  79-årig framåtsträvande och tio våningar uppåtskådande Rönningebo med rätt att ha en åsikt som borde respekteras även av Rönningepartiets företrädare.

 2. Anledningen till att många just bor kvar i Rönninge eller flyttar hit är just för den ”lantliga” charmen. Att slänga upp höga betonghus förstör hela intrycket.
  Har själv tonårsbarn som tycker det samma, vill man bo i betongen, flytta dit då!

  1. Till att börja med är det knappast tal om några höghus i planerna. Höjden på huset kommer vara ungefär lika högt som det befintliga som ligger mitt emot. Dessutom ser vi ingenstans risken för fult betonghus, tvärtom vi har möjlighet att bygga snygga träfasader, modernt och snyggt.
   Dick vill jag lyfta fram det absolut viktigaste, nämligen framtiden. Stockholm växer, Salem likaså. Vi måste kunna erbjuda våra unga kommuninvånare möjligheten att skaffa bostad i sin egna hemkommun. Vi måste kunna erbjuda äldre människor som inte längre behöver sin villa eller radhus, möjlighet att byta mot något mindre. Att säga nej till detta projekt är att säga nej till bostäder och till framtiden. Därför vill jag vara med och bygga ut Rönninge centrum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s