Rönningepartiet – en röst kastad i sjön!

Torsdagen den 24 november gick mandatperiodens allra första fullmäktigemöte av stapeln och alla nya ledamöter för 2010-2014 samlades i Murgrönan för budgetmöte. Som allmänt känt blev även två personer från rönningepartiet invalda i Salems högsta beslutande organ och med en valrörelse där de noga beskrev samhällsproblemen och vad de ville göra åt saken. Budgetdebatten startade och kommunalrådet Lennart Kalderen presenterade Alliansens budget i Salem. Även oppositionen presenterade sitt”förslag” som var mer eller mindre en kortare text med en önskelista. Spara och ta ansvar är inget som står vänsterpartierna nära.

Efter en bit in i debatten bad RP om ordet och kom fra till fullmäktiges talarstol. Där ställer sig en av de två ledamöterna och förklarar att de valt att inte ha något förslag eller några som helst kommentarer över budgeten eller något annat. När Kalderen kritiserade detta ville de inte ens möta kritiken utan satt lite nonchalant i fullmäktigesalen utan att vara med i debatten. När det sen kom till votering om budgeten, hör och häpna, valde rönningepartiet att avstå från att rösta.

Till alla er som röstade på Rönningepartiet; ville n i verkligen ha in två ledamöter som inte debatterar och sen när det är dags för votering och omröstning så väljer dem att inte rösta. Varför ville dem då komma in i fullmäktige? Det är en fråga jag gärna skulle vilja ha svar på. Det är vad jag skulle vilja kalla en röst slängd i sjön.

Jag funderade lite över detta. Kan det vara så att Moderaterna styr Salem så pass bra och lägger fram så pass bra förslag att rönningepafrtiet inte har något att klaga på? Det är det enda jag kan komma på…
//Delmon Haffo

Annonser

En reaktion på ”Rönningepartiet – en röst kastad i sjön!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s