Alliansen satsar på integration

Idag kan man läsa i expressen om Alliansens nya integrationspolitik. En sak som jag tycker är riktigt bra och som jag verkligen tror kommer att förbättra integrationen i samhället och minska på utanförskapet hos människor med utländsk bakgrund är att man föreslår skattelättnader för de som startar upp i utsatta områden.

Idag avskräcks kanske många av att ha företag ute i förorterna där det bor många invandrare och därför måste regeringen nu agera. Detta är ett samhällsproblem och dessutom växer klyftan mellan VI och DEM. Därför anser jag att den borgliga Alliansen tänker helt rätt när de nu ger företag en morrot om de bedriver verksamhet i utsatta områden samt föreslås 8 fler förslag ang¨ående hur man kan förbättra integrationen i samhället och hur man kan ta till vara på människor med utländsk bakgrunds arbetsvilja och arbetskraft.

Andra punkter som presenterades var bland annat bonus till skolor i utsatta områden som uppvisar bra resultat, förbättrad SFI med SFI-peng och utvidgad samhällsinformation – det som har kallats för en medborgarkurs.

Delmon Haffo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s