Regeringen ger ungdomar jobb

Regeringen sänkte för några år sedan skatten för att anställa unga människor. Man halverade arbetsgivaravgiften, som är en avgift som arbetsgivaren måste betala för alla sina anställda. Denna skattesänkning riktar sig till alla Sveriges ungdomar och är en otroligt bra reform. Just för att unga människor saknar arbetslivserfarenhet och man måste på något sätt ge arbetsgivare en slags morrot för att de ska anställa en oerfaren ung person.

Föreställ dig att två personer söker samma jobb. Ena personen är 39 år och har studerat på universitet i 4 år samt jobbat i 8 år med olika brancher etc. Den andra personen är en ung ny eximinerad person på 24 som precis avslutat sina studier. Han/Hon söker nu ett jobb. Vem får jobbet?

Självklart är svaret att 39 åringen får de då han har erfarenhet och är då bättre lämpad för jobbet. Varför skulle någon någonsin vilja anställa 24 åringen?

Men efter att regeringens sänkningar av arbetsg8ivaravgiften ombeskriverman 24 åringen till:
Den andra personen är en ung ny eximinerad person på 24 som precis avslutat sina studier. Dessutom kostar han/hon hälften så mycket som den äldre att anställa.
Man inser snabbt att den unga personen blir mer attraktiv.

Nu har de rödgröna gått till val på att höja tillbaka arbetsgivaravgifterna och införa en ”Ungdomsskatt” som gör det dyrare att anställa unga. Hur löser detta ungdomsarbetslösheten?
//Delmon

Annonser

En reaktion på ”Regeringen ger ungdomar jobb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s