Ohly är för radikal för att förstå…

I expressen kan man idag läsa en intervju med Lars Ohly (V). Frågor som företagande och ministerposter diskuterades men Ohly kom som vanligt inte med någonting nytt.

Jag blir upprörd över att Lars Ohly hela tiden propagerar för den offentliga sektorn och att allt bör styras av staten då han inte kan visa på någon fakta varför Sverige skulle se bättre ut ifall utfallet var så. Tvärtom  så visar det mesta att friskolor och privat vård effektiviserat verksamheter som normalt är kända för att vara dåliga eller ha långa köer etc. Jag menar inte att allt bör säljas ut och privatiseras, men Lars Ohly har en mycket radikal syn på hur han vill se Sverige. 
Han kritiserar vårdvalet som har gjort att vårdköerna minskat rejält sedan reformen börjat gälla. Han tycker att vårdgarantin är dålig, att alla människor som söker vår skall ha en garanti om att man inom tre månader ska få träffa en läkare.


 Undra vad Ohly vill istället:

1. Man får inte välja vilken vårdcentral man ska besöka utan de gör staten…
2. Vårdköer är inger större problem för vänstern…
3. En sjuk människa ska kunna få vänta flera år på vård…
4. Så länge allt styrs av staten så är det bra, vem bryr sig om vad fakta säger…

Om man säger Ja till majoriteten av dessa påståenden så tänker man ungeför som Lars Ohly. Seriöst, denne man vill bli minister i Sverige. Du och jag kan göra skillnad.  Den 19 september väljer vi vilka partier som ska sitta i regering. En röst på S är en röst på V. En röst på MP är en röst på S och V och så vidare. Om man på riktigt vill främja välfärden, rösta då på det alternativ som bryr sig.
//Delmon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s