Jämställdhet handlar inte om att tvinga människor!

Läste precis expressen och fastnade för en artikel. Det handlar om Miljöpartiet som vill tvinga pappor att ta ut föräldrarledighet. Förslaget är att nuvarande föräldraförsäkringen ska delas i tre delar. Papporna måste då ta ut minst en tredjedel av föräldradagarna.

Ska vi då se vad de andra i vänsterexperimentet vill. Vänsterpartiet föreslår att man delar 50-50 så att alla tvingas att ta ut ledighet och Socialdemokraterna har inget konkret att gå ut med. Hur ska detta gå?

Jag blir upprörd då det är fel att tvinga människor. Som politiker ska man inte kontrollstyra människors val om de ska arbeta eller vara föräldraledig. Regeringen har nu en jämställdhetsbonus som innebär att alla hushåll som väljer att dela på föräldrarledigheten får en ekonomisk bonus. På dätta sätt tänker man mer jämställt och tvingar ingen till något. Alla hushåll ser inte likadana ut och därför kan man inte dra alla över en kam. Vi måste minska klåfingrigheten inte öka den, som vänsterexperimentens flera delade förslag gör.

Vad tycker du?
//Delmon

Annonser

3 reaktioner på ”Jämställdhet handlar inte om att tvinga människor!

  1. För mig och min familj skulle en sån här variant vara katastrofal. Min man är frilansare som och skulle aldrig kunna ta ut så mycket som 1/3 av föräldraledigheten eftersom det för hans del skulle innebära att han förlorade sina kunder. Förslaget kanske låter bra i öronen på dem med stämpelklocka 40 timmars arbetsvecka, men för många andra av oss så är det helt främmande verkligheten. Ett bakåtsträvande förslag tycker jag det känns som.

  2. Precis!
    Självaste klåfingrigheten stör mig. Att de vill kontrollstyra människor oxh bestämma vem som ska ta ledigt. Istället föreslår ju regeringen en jämställdhetsbonus som är mer symbolisk!
    Detta är ett slag mot friheten och därför hoppas jag på borglig seger i valet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s