Mona, Sparka inte på den som ligger ner!

För några dagar sedan presenterade de rödgröna sin skuggbudget och jag blev förskräckt när jag såg hur de valt att finansiera sin bidragspolitik. De vill höja de sociala avgifterna för ungdomar under 26 år, vilket innebär att det blir dyrare att anställa oss unga. Idag har den borgliga regeringen halverat arbetsgivaravgiften för att göra det mer attraktivt för företag att välja just unga människor.  

Ungdomsarbetslösheten i Sverige är hög. Hur tror Mona och resten av vänstern att den kommer minska om man gör det svårare för unga att få jobb? Jag fick mitt jobb tack vare regeringens reform att halvera arbetsgivaravgiften för alla under 26 år. Om vänstern får sin vilja igenom kommer ett stort antal ungdomar att förlora sitt jobb då det inte längre lönar sigh att anställa oerfarna ungdomar. Tänk dig själv om du skulle anställa en person. Skulle du välja en ung och oerfaren eller en äldre med bra erfarenhet? Självfallet väljer man den äldre. Då hamnar vi unga utanför. Men genom att sänka kostnaderna för att anställa yngre människor får man en bättre balans och en minskad klyfta i samhället mellan unga och gamla.

De rödgröna brukar ofta prata om att rageringen skapar klyftor. Men med detta förslag kommer en gigantisk klyta skapas. Är detta okej? 

 Vänstern kallar sig solidariska, hur solidariskt är det att sparka på den som ligger ner?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s