Debatt: Fredrik Reinfeldt vs Mona Sahlin

¨

Ikväll debaterade Statsminister Fredrik Reinfeldt mot Mona Sahlin. Debatten börjar med att de diskuterar situationen i Grekland. Men man ska vara noga med att inte bara Grekland drabbats utan många andra länder kan falla i samma grop som Grekland gjort. Jag är därför stolt över den Svenska regeringen med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i täten som lyckats ta Sverige genom ekonomiska oroligheter och nu stå starkast i hela EU. Många länder ser idag upp till Sveriges ekonomiska krishantering och det betyder att regeringen lyckats. Därförär det otroligt underligt att Mona Sahlin inte förstår detta. Hon är missnöjd. Men vad är det egentligen hon är missnöjd på? Det säger hon inte.

Runt om i Europa är det socialdemokratiskt styrda länder som har det värst i krisen. Mona Sahlin vill använda samma politik i Sverige. Vi kan tacka gud att Alliansen sitter i regering och inte de rödgröna.

Något jag ansåg var lite humoristiskt var att Mona Sahlin sa ”jag tror på sammarbete, inte splittring”. Har dem rödgröna lyckats komma överens om en endaste fråga förutom skattehöjningar för unga?

Under debatten diskuterades ungdomsarbetslöshet. Fredrik Reinfeldt beskrev vad regeringen gjort, dvs. halverat arbetsgivaravgifterna för alla under 26 år för att göra det billigare att anställa just unga. Han talade också om vad han ville göra under nästa mandatperiod. Lärlingsplatser och praktik är A och O för att få arbetserfarenhet och nya kontakter på arbetsmarknaden.
Vad ville då Mona Sahlin och vänstern? Jo, de ska höja arbetsgivaravgiften och fördubbla den för alla under 26 år. Mona Sahlin tror att ju  dyrare det är att anställa ungdomar desto fler anställs! Hon måste då ha IQ som en fiskmås. Vem som helst fattar att om det blir dyrare att anställa unga så får färra unga jobb.

Sedan diskuterades jobbskatteavdraget. En vanlig medelinkomsttagare har fått 1500 kronor i månaden i sänkt skatt som de kan leva för. Man har underlättat för de människor som har det allra värst. Mona Sahlin svarade inte på frågan och pratade istället om annat.

 Slutligen talade dem om bensinskatten som de rödgröna vill höja. Detta är ett hårt slag mot alla människor som bor på landsbygden och som inte har tillhgång till annat än bil. Varför straffa folk som inte bor i innerstaden? Är detta miljöpartiets riktiga politik. Har dem äntligen visat sitt sanna ansikte? Men sina förslag på skattehöjningar på bensin kommer människor att behöva dyrare bensin och få mindre pengar att leva för. Detta är inte någon miljöpolitik utan ren vänsterideologi. De vill höja skatten för allt och alla och bensinen är inget undantag. Detta är inte seriöst.

Sammanfattningsvis kan man säga att Fredrik Reinfeldt pratade om en hållbar jobbpolitik där det lönar sig att arbeta. Medan Mona Sahlin gång på gång gjorde bort sig genom att föreslå skattehöjningar för unga och för dem som bor på landsbygden.
Debattensvinnare: Fredrik Reinfeldt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s